Rust en stilte in huishoudinstallaties

Geberit geluidsisolatie systemen

Geberit installaties: zodat de buren ook een rustige nacht krijgen

Stromend water genereert geluiden die zich door het huis verspreiden en storen andere bewoners. Omdat lawaai tot een echt milieugevaar is uitgegroeid, optimaliseert Geberit de componenten van de huisinstallatie wat geluidsisolatie betreft zodat niemand in zijn slaap wordt gestoord door een buurman die naar de wc gaat. Dankzij hydraulisch geoptimaliseerde fittingen, geluidsisolerende materialen en akoestisch ontkoppelde installaties, beperken systemen van Geberit het voortplanten van het lawaai tot een minimum. Geberit heeft zijn eigen akoestische laboratoria om geluidisolatie te verbeteren.


De zelfdragende installatie-elementen van de Geberit Duofix en Geberit GIS installatiesystemen beperken het zogenaamde contactgeluid. De installatiesystemen en sanitaire bevestigingen zijn losgekoppeld van de gebouwstructuur, zodat geluidsbruggen naar aangrenzende ruimtes worden voorkomen. Met een geluidsisolatieset kunnen keramische toestellen voor hang-wc's verder akoestisch efficiënt worden afgekoppeld van de tegels.


Het Geberit Silent-db20 afvoersysteem zorgt voor een zeer goede geluidsisolatie voor gebouwen met verhoogde eisen betreft de geluidsisolatie. Mineraal versterkte kunststof reduceert de geluidsontwikkeling en geribbelde hydraulisch geoptimaliseerde fittingen verminderen het lawaaierige kolken van water dat wordt afgetapt. Dit houdt het geluidsniveau op een laag niveau. Het hoge gewicht van de buizen en fittingen, alsmede trillingsdempers in botsingszones reduceren het geluidsniveau verder.


Met het Geberit Silent-PP afvoersysteem, kunnen sanitaire technici en installateurs hoorbaar stillere afvoersystemen economisch en eenvoudig, snel en veilig realiseren. Het systeem is hydraulisch en akoestisch geoptimaliseerd en biedt een uitgebreid scala van maatvoeringen, fittingen en aansluitingen. Het is compatibel met de Geberit Silent-db20 afvoersystemen.