Duurzaam bouwen, intelligent bouwen

Wie zijn verantwoordelijkheden kent, bouwt duurzaam en zorgt daardoor voor levenskwaliteit - nu en in de toekomst. Daarom heeft Geberit altijd al gekozen voor producten die in alle betekenissen van het woord duurzaam zijn en aan de hoogste normen voldoen - en levert zodoende innovatieve systeemoplossingen voor duurzaam bouwen.

Door een actief milieumanagement over de volle lengte van de waardescheppingsketen boekt Geberit jaar na jaar aanzienlijke resultaten op het gebied van duurzaamheid: bijv. bij de verlaging van de milieubelasting of van de CO2-emissies.

Duurzaam bouwen is een belangrijke markt voor de toekomst. Geberit beschikt nu al over een breed scala van geschikte producten die als duurzame sanitairoplossingen gelden en door een laag energie- en waterverbruik en ecologisch compatibele materialen voor meer levenskwaliteit zorgen. Ook de geluidsisolatie of de probleemloze afvoer van de producten aan het einde van hun levensduur maken deel uit van een verantwoordingsbewust productdesign.

De groene superblok

‚Le Monolithe’ in Lyon (FR) behoort tot de meest opmerkelijke stedebouwkundige ontwikkelingsprojecten. De gecertificeerde Green Building maakt voor 80% gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
Foto: Philippe Ruault

Eenvoudige elegantie

Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale modemerk Diesel staat in Breganze (IT). Achter de gladde gevels van het gebouw gaat een in alle opzichten duurzame gebouwtechniek schuil.
Architect: Pierpaolo Ricatti – Studio Ricatti
Foto: Daniele Domenicali

Duurzaam de hoogte in

De hoogbouw Uptown Zug (CH) is een grootstedelijk woon- en werkcomplex dat volgens de strenge duurzaamheidscriteria van het vastgoedfonds Credit Suisse Real Estate Fund Green Property gepland en uitgevoerd is.
Foto: Ralph Bensberg

Waterbesparende luxe woning

In het 5 sterrenhotel Shangri-La in Vancouver (CA) werd in alle opzichten rekening gehouden met het efficiënte gebruik van water. Dit luxueuze hotel werd daarvoor onder andere bekroond met het zilveren LEED-certificaat,
Foto: Wilson Ling

Glazen stalactiet

Sinds de herfst van 2011 stelt de Prime Tower nieuwe maatstaven. Als hoogste wolkenkrabber van Zwitserland en op het gebied van duurzaamheid: het streven luidt om het internationale duurzaamheidskeurmerk LEED Gold te behalen.
Foto: Jürg Egli, Zürich

Op internationaal niveau staan meerdere labels voor duurzaam bouwen, zoals bijv. LEED, BREEAM, DGNB en Green Star. Zij gaan allemaal veel verder dan alleen energiebesparing: zij garanderen een efficiënte omgang met natuurlijke hulpbronnen, lage levenscycluskosten, flexibele gebruiksmogelijkheden, wooncomfort, veiligheid, een geringe milieubelasting en een algehele hoge bouwkwaliteit.

Geberit offers a range of products which fulfill these criteria and support a successful certification. With unproblematic and environmental friendly materials, with the best acoustic properties for optimized living comfort, with product systems, which permit the highest flexibility and a provide a long spare part availability and minimized life cycle cost.


Innovatie is een centraal element van het merk Geberit. Onze producten worden reeds in de ontwikkelingsfase stevig aan de tand gevoeld en worden geoptimaliseerd met het oog op de milieuvriendelijkheid. Voor de uitdagingen op het gebied van duurzaam bouwen, bieden wij nu al een breed scala van geschikte producten aan, zoals bijv.:

  • de drinkwatersystemen Mepla en Pushfit die betrouwbaar en hygiënisch, maar tegelijkertijd ook volledig recycleerbaar zijn en een geringe grijze energie- resp. CO2-voetafdruk hebben.
  • de afvalwatersystemen Silent-db20 en Silent-PP met optimale geluidseigenschappen en een eenvoudige montage.
  • inbouwreservoirs met 2 knopsspoeling die het waterbesparingspotentieel binnen een huishouden maximaliseren en in combinatie met de geurafzuiging DuoFresh hinderlijke geuroverlast elimineren en daarbij ook verwarmingsenergie besparen.
  • het dakafwateringssysteem Pluvia dat regenwater op platte daken efficiënt afvoert en bovendien uitstekend geschikt is om regenwater te verzamelen.
  • Elektronische wastafelkranen type 185/186 die water besparen en nu als autonome oplossing verkrijgbaar zijn

Met perfect op elkaar afgestemde componenten van de Geberit installatiesystemen en montage-elementen of met complete oplossingen kunnen op maat gesneden en voordelige oplossingen voor elke bouwopdracht ontwikkeld worden, van een badkamerrenovatie tot projectnieuwbouw. De statische eigenschappen, brandwerendheid, geluidsisolatie en vochtbestendigheid zijn getest en gecertificeerd en de uitvoering kan via een enkel aanspreekpunt gerealiseerd worden. Tegelijkertijd blijft een maximale flexibiliteit gegarandeerd, waardoor een verandering van gebruiksdoel ook op een later tijdstip mogelijk blijft - daarmee worden de natuurlijke hulpbronnen ontzien bij lage levenscycluskosten. Voor een eenvoudige, snelle en doeltreffende installatieplanning stelt Geberit bovendien nog de software Geberit ProPlanner beschikbaar.