"Ik kon me steeds verder ontwikkelen, omdat ik altijd door mijn team ondersteund werd."

Jürgen Dewald, Verkoopmanager Techniek

Geberit Vertriebs GmbH, Pfullendorf, Duitsland

Het vak van gas- en waterinstallateur heb ik helemaal vanaf de basis geleerd. Na verschillende tussenstations en vervolgopleidingen kwam ik in 2002 als objectmanager bij Geberit in dienst. Ik kende het bedrijf al heel lang en was overtuigd van de goede productkwaliteit, de professionele marktbewerking, de Geberit-spirit en de uitstekende toekomstperspectieven. Al twee jaar later werd ik bevorderd tot regionale verkoopleider Objecten en in 2007 werd ik regionale verkoopleider Techniek.

In 2009 werd ik tenslotte benoemd in mijn hudige functie als verkoopleider Techniek en daar ben ik nu medeverantwoordelijk voor ca. 140 medewerkers. Dit is een job met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid. Samen met de negen regionale verkoopleiders zorgen wij met de "Pull-strategie" voor een continue vraag naar onze Geberit-producten. Daarbij is het vooral mijn taak het team te motiveren, de doelstellingen te formuleren en op marktomstandigheden te reageren. De motor van ons succes is de nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen.

Bij alle loopbaanstappen werd ik door mijn meerderen ondersteund en doorlopend gestimuleerd. Bovendien waren de individuele stappen steeds zo gedoseerd dat ik genoeg tijd had mijn in mijn nieuwe taak in te werken. Voor mij persoonlijk was het daarbij het belangrijkste dat ik door mijn team ondersteund werd en daardoor verder kon komen.