Aankoop

De inkoopafdeling is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de inkoop van productiematerialen voor alle mondiale productielocaties van Geberit. Omdat de materiaalinkoop met 30 procent van de totale omzet de grootste individuele kostenpost van de onderneming is, draagt de afdeling Inkoop in aanzienlijke mate bij aan de continue groei.

Ons wereldwijde takenpakket omvat de kwalificatie van leveranciers, onderhandelingen over de prijzen en leveringsvoorwaarden en het afsluiten van contracten.

In zeven landen zijn 65 gekwalificeerde inkopers en 13 inkoopmanagers actief voor onze afdeling. Zij kopen alle grondstoffen in, zoals bijv. metalen en kunststoffen, die in onze fabrieken verwerkt worden. Zij controleren regelmatig onze bestaande leveranciers en zoeken nieuwe. Parallel daaraan werken wij in onze afdeling continu aan de optimalisatie van onze processen. Tot de actuele projecten behoren inkooptechnische en logistieke processen, de verkleining van de voorraden en het contract management.

Onze medewerkers hebben relevante technische opleidingen gevolgd, bijvoorbeeld in de machine- of werktuigbouw, en hebben ook een commerciële achtergrond. Naast een goede materiaalkennis en sociale vaardigheden verwachten wij van onze medewerkers vooral een zeer goede onderhandelingsvaardigheid en een gezonde portie vasthoudendheid.