Het plannen van een drempelloze badkamer Dit is hoe het moet

Onze eisen aan een badkamer veranderen naarmate we ouder worden, door ziekte of na een ongeval. Door bij de planning rekening te houden met toegankelijkheid bespaart u later tijd en geld. Onze checklist helpt u bij het plannen van een barrièrevrije badkamer, ook geschikt voor ouderen, die voldoet aan moderne ontwerpvereisten.

Wat is een drempelloze badkamer?

Drempelloze badkamer met wastafel, wc en inloopdouche

Bij een drempelloze badkamer gaat het erom obstakels te vermijden. Drempelloze badkamers zijn aangepast aan de leeftijd, toegankelijk voor rolstoelen of aangepast voor mindervaliden. Ze stellen mensen met een beperkte mobiliteit in staat hun persoonlijke hygiëne zelfstandig te blijven onderhouden. Barrièrevrij badkamerontwerp zorgt dus voor meer onafhankelijkheid en verhoogt de levenskwaliteit.

Voldoende ruimte en bewegingsvrijheid, goede verlichting en antislipvloeren zijn belangrijke voorwaarden voor leeftijdsgebonden badkamers. Wat sanitair betreft, zijn inloopdouches, rolstoeltoegankelijke wastafels en in hoogte verstelbare hang-wc's zowel comfortabel als veilig.

Checklist voor drempelloze badkamers: Neem de volgende punten in overweging

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

3D BADKAMERPLANNER


Plan uw badkamer online in 3D-weergave en kies uit verschillende opties.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer