Investering in de toekomst

Een nieuwe badkamer moet ongeveer 25 jaar lang kunnen inspelen op telkens wisselende vereisten, dus is het belangrijk om te kiezen voor een toekomstgericht ontwerp. Hierna volgt een checklist van punten waaraan je moet denken:

Netaansluitingen plannen
Het is nu belangrijker dan ooit om in de badkamer over de nodige elektrische aansluitingen te beschikken. Door op de juiste plaats een netaansluiting te voorzien, verzeker je dat je ook achteraf nog een geurextractie-eenheid of een douche-wc kan plaatsen.

Makkelijke toegang tot de douche
Inloopdouches zijn discreet en maken de badkamer niet alleen veiliger, maar laten ze er ook groter uitzien. Perfect voor zowel jong als oud.

Hangtoilet
Als zowel het badkamermeubilair als het toilet aan de muur hangt, is de vloer reinigen een fluitje van een cent. Een hangtoilet kan ook op een aangepaste zithoogte worden geplaatst, en bij sommige modellen is het zelfs mogelijk om de hoogte achteraf aan te passen.

Verborgen sifon
De sifon onder de wastafel kan soms in de weg zitten als de gebruiker zittend op een kruk of in een rolstoel de wastafel gebruikt. Een verborgen sifon werkt deze barrière volledig weg.

Houd de afmetingen in het oog
Deuren en doorgangen moeten breed genoeg zijn, of je nu een klein kind in je armen hebt, dan wel in een rolstoel zit. Bij het planning van het badkamermeubilair moet je ervoor zorgen dat de dagelijkse gebruiksvoorwerpen steeds binnen handbereik zijn.

Een veilige grip met steungrepen
De montage-elementen achter de tegels hebben een groot draagvermogen. In het ideale geval plaats je van bij de start stevige montageplaten op kritieke plaatsen, zoals bij het toilet of in de douche. Dit is niet duur en zal de mogelijkheid bieden om later, als en wanneer dat nodig is, zonder al te veel structurele wijzigingen steungrepen bij te plaatsen. Het is belangrijk dat je de planningdocumenten op een veilige plaats bewaart.

Neem de volgende stapBekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

Inspiratie-Tool


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.