Individuele inrichtingstips voor de badkamer

Upcycling in de badkamer, dat betekent: oud in nieuw veranderen. Welke afgedankte voorwerpen kunt u omtoveren tot unieke stukken, die zorgen voor een individuele touch in de badkamer en bovendien nuttig zijn? Wij hebben enkele ideeën.

Bijzondere wc-papierhouder van hout
iCon badkamer met ladder als handdoekhouder

Men hoeft niet alles te vernieuwen om voor een nieuwe sfeer te zorgen. Soms kan iets kleins zoals bekend een groot effect hebben. Zo kunnen mooie details, bijvoorbeeld nieuwe decoratieve voorwerpen, al voldoende zijn voor een frisse nieuwe look in de badkamer.

Upcycling, dus het omvormen van mogelijk nutteloos geworden voorwerpen om ze met een nieuwe functie en eventueel een andere stijl opnieuw te gebruiken, is voor veel mensen iets waaraan ze binnen hun eigen vier muren creatief plezier kunnen beleven. Precies om deze reden heeft zelfs de eenvoudige Euro-pallet een plaatsje verworven in de moderne woonomgeving, in de vorm van een originele salontafel of als bedonderstel.

Ook de badkamer kan van zulke creatieve oplossingen profiteren. Een oude ladder kan, mits de juiste afwerking, dienen als handdoekhouder of kapstok. Een oude mand kan worden gebruikt als trendy wasmand.

Do-it-yourself in de badkamer

Voorwerpen waarvan we geen afscheid kunnen nemen en die kunnen worden omgetoverd tot een bijzonder designelement, passen ook perfect in het kader van duurzaamheid in de eigen woning. Ook een oude stoel die niet meer deugt voor de eetkamer, kan in de badkamer bijvoorbeeld met de ‘shabby-chic’ look verder worden gebruikt om kleding op te leggen. Trouwens: met wat schuurpapier, krijtverf en een kleurloze lak of houtwas als finish krijgen veel houten voorwerpen in een handomdraai een nieuw uitzicht.

Andere voorbeelden van praktische upcycling-ideeën in de badkamer:

  • Een weckglas wordt een zeepdispenser
  • Fruitkisten worden met een laagje verf omgetoverd tot een extra rek voor handdoeken
  • Glazen potten, dozen en emmers krijgen als trendy opbergdozen een nieuw leven
  • Lege flessen en dergelijke kunnen als vazen worden gebruikt

Creativiteit kent geen grenzen; misschien vindt u binnenkort ook een plekje in de badkamer voor een voorwerp dat u niet meer gebruikte.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Badkamerproducten

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer