Frisse lucht voor iedereen

Onaangename geuren na de “grote boodschap“ kent waarschijnlijk iedereen. Toch zijn ze ongewenst. We grijpen graag in de trukendoos, zodat liefst niemand er iets van merkt.

Onaangename geuren zijn niet onvermijdelijk

Waarom ruikt het onaangenaam als u naar het toilet bent geweest?

Het is normaal dat er geurtjes ontstaan bij een toiletbezoek. Dit komt door de gassen die vrijkomen bij de stoelgang. Darmbacteriën produceren deze gassen bij het verteren van voedsel. Omdat de stoelgang en vooral de daarmee gepaard gaande geuren een taboe zijn, hebben de mensen altijd hun toevlucht genomen tot de meest uiteenlopende middelen om deze te neutraliseren. Maar wat helpt echt?

Vier hulpmiddelen tegen geurtjes in de badkamer

Ik denk dat iedereen zijn eigen trucjes heeft opgepikt in de loop van zijn leven. Toch zijn er enkele koplopers - ook in termen van effectiviteit.

Variant 1: Frisse lucht

Schokventilatie heeft zich bewezen als een snel en doeltreffend middel. Om ecologische redenen mag u het raam echter slechts kort openen. Dit geldt vooral in de wintermaanden, omdat anders onnodig energie wordt verspild aan verwarming. Vanwege de hoge luchtvochtigheid in de badkamer is regelmatige ventilatie sowieso aan te bevelen om schimmelvorming te voorkomen.

Variant 2: Badkamerventilator

Voor badkamers zonder ramen is een standaard ventilatiesysteem in de badkamer nuttig om onaangename geuren te elimineren en de badkamer na het douchen of baden snel te ventileren. De prestaties van de badkamerventilator zijn van cruciaal belang als het erom gaat hoe snel de lucht in de badkamer weer fris is.

Variant 3: De geur korte tijd maskeren

Een manier om de onaangename geur op het toilet te maskeren, is het aansteken van lucifers. Brandende lucifers maskeren dankzij de zwavel die ze bevatten tijdelijk de geur van een WC-bezoek, maar slagen er niet in deze volledig te doen verdwijnen. Tot deze categorie hulpmiddelen behoren ook geursprays, kamergeuren of oliën. Bij deze variant bestaat het risico dat bij overdosering een tegengesteld effect wordt bereikt. Wie vindt het aangenaam, als de badkamer ruikt naar een gemorste fles parfum?

Variant 4: Moderne technologie

De meest innovatieve en doeltreffende variant is een geurafzuigingsmodule, die geuren snel en dicht bij het punt waar ze ontstaan wegzuigt, voordat ze zich in de hele ruimte verspreiden. Klinkt dat bekend? Natuurlijk! In de keuken grijpt u intuïtief toch ook naar de afzuigkap zodra u begint te koken. In de badkamer variëren de mogelijkheden van de in de keramiek geïntegreerde geurafzuiging tot een module in het spoelreservoir, een geïntegreerd frisheidsfilter.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer