Wandbeugel bij de wc Daar waar men hem nodig heeft

Niet alleen bij lichamelijke beperkingen is hij bijzonder nuttig: de wandbeugel bij de wc. Een wandbeugel wordt door veel mensen beschouwd als een onaantrekkelijk accessoire. Bijgevolg treft men hem meestal niet aan in particuliere badkamers. Deze houding verandert abrupt wanneer men zulke beugels nodig heeft om zich te kunnen vasthouden of zich te kunnen optrekken. Daarvoor hoeft men zelfs niet ouder te worden; een verstuikte enkel kan al voldoende zijn om de voordelen ervan in te zien.

Wandbeugels bij de wc moeten stabiel zijn

Een goede planning bespaart geld

Wie denkt dat men wandbeugels snel even achteraf kan monteren, vergist zich. Als bij het bouwen niet gezorgd is voor een stevige verankeringsmogelijkheid achter de voorwand, zijn de mogelijkheden beperkt. Zo dragen bijvoorbeeld installatie-elementen niet alleen de sanitaire keramiek; ze zorgen met passende montageplaten ook voor de nodige stabiliteit voor het aanbrengen van wandbeugels. Een goede verankering is essentieel, want wandbeugels moeten kortstondig lasten tot 100 kilogram kunnen dragen – men steunt er namelijk met het volledige lichaamsgewicht op.

Het juiste installatiesysteem maakt het veel gemakkelijker

Bij de realisatie van de badkamer bedragen de extra kosten voor montageplaten slechts een paar honderd euro; een acceptabele investering dus. Als deze platen niet aanwezig zijn, wordt het achteraf inbouwen van eenvoudige wandbeugels in de meeste gevallen moeilijk en duur. Enkel de tegels en de gipsplaten erachter bieden namelijk geen voldoende stabiele verankering voor wandbeugels, waardoor ze niet veilig zijn voor de badkamergebruikers. Kort samengevat: als men kiest voor het juiste installatie-element, is achteraf aanpassen probleemloos, zonder onaangename financiële verrassingen en met weinig inspanning op elk moment mogelijk.

Om de juiste oplossing voor u te vinden, bevelen wij u aan om er op tijd over te praten met een installateur die u vertrouwt.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer