Badkamermeubilair van hoge kwaliteit

De vochtigheid in de badkamer kan badkamermeubilairsterk belasten. Hout kan bijvoorbeeld opzwellen. Het gevolg: het meubilair ziet er niet mooi uit en vullades en deuren werken niet meer probleemloos. Enkele kwaliteitskenmerken zorgen ervoor dat het meubilair lang meegaat. De sleutel tot het geluk: vochtbestendig plaatmateriaal en een stevig oppervlak.

Badkamermeubilair wordt dag in, dag uit blootgesteld aan vochtigheid. Daarom is, conform het motto “Wie goedkoop koopt, koopt tweemaal”, de keuze van het materiaal cruciaal. Bij goedkoop meubilair zijn de spaanplaten vaak ruw of onvoldoende beschermd tegen vochtigheid. Ze kunnen de vochtigheid in de badkamer opslorpen en daardoor opzwellen. Als gevolg kunnen oppervlakken barsten en er lelijk uitzien. Bovendien kunnen deuren en vullades niet correct meer worden gesloten.

Een oplossing hiervoor is meubilair van vochtigheidsbestendig plaatmateriaal. Test in het testlabo van Geberit tonen duidelijk het verschil aan. Daarom worden vochtigheidsbestendige houten materialen gebruikt, waarop waterspatten en vochtigheid geen enkel effect hebben.

Glad en krasvast

Een ongevoelig oppervlak is eveneens belangrijk. Goedkoop badkamermeubilair is vaak voorzien van een dunne en goedkope folie, die niet bestand is tegen het dagelijks gebruik in de badkamer. Geberit gebruikt dikke folies van hoge kwaliteit, die niet moeten onderdoen voor oppervlakken van melamine. In principe zijn ook meubels met een ongevoelig oppervlak van melamine een goede keuze. Melamine is met kunsthars verperst papier, dat uiterst krasvast en ook vochtwerend is. Maar ook goede lakken hebben zo hun voordelen: ze omsluiten de meubeldelen volledig en verbinden zich permanent met het materiaal. Met name hoogglanslakken zorgen voor een diepte-effect door weerspiegelingen. Als men deze aspecten in acht neemt, wordt het badkamermeubilair een stuk levenskwaliteit.

Neem de volgende stap Bekijk de verschillende mogelijkheden en ontwerp uw droombadkamer

INSPIRATIE-TOOL


Ontdek inspirerende designs en innovatieve functies en ontwerp in enkele stappen de badkamer van uw dromen.

Contactformulier


Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, dan helpen we u graag verder.

Nieuwsbrief


Via onze nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en geven we u waardevolle tips voor meer comfort in de badkamer.

Altijd op de hoogte

Vier afbeeldingen bij de Geberit Stories

Nu aanmelden voor onze nieuwsbrief en nooit meer een nieuwtje, een evenement of een tip voor de badkamer missen. Blijf up-to-date over actuele producten, belangrijke datums en over de thema’s netheid, plaatsbesparing, comfort, design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijk bouwen in de badkamer.

Op de nieuwsbrief abonneren

Welke badkamer past bij u?

Maar, wat zijn precies uw behoeften? Is ruimte, netheid of het design belangrijk voor u? Wilt u gebruiksvriendelijke producten of geeft u de voorkeur aan net dat beetje extra comfort dat bijvoorbeeld de Geberit AquaClean douchewc te bieden heeft? Of geeft u de voorkeur aan een universeel design? Wat uw wensen ook zijn, wij vereenvoudigen uw dagelijkse routine met onze slimme badkameroplossingen.

Meer ruimte in de badkamer
Een hogere standaard voor netheid in de badkamer
Een functioneler ontwerp in de badkamer
Meer comfort in de badkamer
Toegankelijkheid in de badkamer
Meer gebruiksgemak in de badkamer